Geen producten (0)

Innerlijk kind, voertuig van je Ware Natuur

Innerlijk kind, voertuig van je Ware Natuur

Innerlijk kind 

Ons innerlijk kind is het voertuig voor de natuurlijke instinctieve, intuïtieve kennis en wijsheid van de ziel. Het is een 'gevoelskompas' dat verbonden is aan ons emotioneel lichaam, het tweede chakra en het water element (de emoties).
De fysieke ankeringsplaats hiervan is het heiligbeen. Dit bot weerspiegelt het vermogen om te verbinden. De kracht van het water en het innerlijk kind is verbinding. Het tweede chakra ontwikkelt zich tussen een jaar of 6-14. In deze fase maken we ons los van de veilige verbinding met onze ouders en ontdekken we verbindingen buiten het gezin. In deze periode ontwikkelen we ook een eigen smaak, een gevoel waar we ons mee willen verbinden, wat bij ons past of juist niet, wat veilig voelt of niet etc. Het is een helder- en instinctief waarnemingsvermogen 'het onderbuik gevoel'. 

Emotie (water) de taal van de ziel
Tijdens de vorming van het tweede chakra ervaren we onszelf via het lichaam en de emoties.
De emoties zijn stollingen van energie. Het is een belangrijke bron van informatie dat iets zegt over onszelf. Hiermee communiceert de ziel met het lichaam. 
Onvoorwaardelijke aandacht schept ruimte om de kernbehoefte van een emotie te kunnen ontvangen. Dit is essentieel voor de geboorte van de ziel op aarde. Hierdoor leren we als kind gevoelens begrijpen en onder woorden te brengen. Dit geeft een natuurlijk gevoel van eigenwaarde en bestaansrecht. Lees meer>

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren